Waarom staat dit in de Bijbel?

Numeri 33. Dit was weer zo'n hoofdstuk... Naast de tongbrekende namen, waar je een spel van kunt maken wie met de meest originele uitspraken komt, wat heeft het voor nut dat het in de Bijbel staat? 

Totdat je tot je door laat dringen dat zo'n lijst van plaatsnamen betekend dat de Here élke pleisterplaats, elke tussenhalte, waar Israël als volk verbleef, al was het maar voor een paar dagen, bijhield! En dat niet alleen, ook onthield. 
Trek dat eens door... "Corine werd geboren in Zeist, locatie het ziekenhuis. Na een paar dagen mocht ze naar haar ouders, die woonden in Doorn. Een plek in Doorn waar Corine vaak kwam als ze even alleen wilde zijn om tot rust te komen, was.... " Yep. Dat weet de Heer. En vind Hij belangrijk om te onthouden. Over persoonlijke betrokkenheid en zorg gesproken! 
Hmmmm. Misschien toch wel nuttig dat zo'n hoofdstuk vol plaatsnamen ook in de Bijbel staat? 

 

Bijbelleesrooster Coley, elke dag één genre