Woestijn fitness

Israël. Nét bevrijd. Blij met God, blij met vrijheid.
Gelijk gaat het mis - de woestijn in, in plaats van netjes op de weg blijven en hoppa zó het Beloofde Land in wandelen. 

Waarom? Ze konden nog geen oorlog aan (de weg liep door vijandelijk gebied) en daarom liet de Here ze door de woestijn gaan - een tijd van training en opgroeien om het Beloofde Land in te kunnen nemen en zelfstandig daarin te kunnen wonen. 

 

Jij bent met de Here op stap gegaan. Blij met je redding, blij met je vrijheid. 
Gelijk gaat het mis. Je weg wordt versperd en de Here laat je een onnodige, rare, domme afslag nemen. Wat is jouw woestijn? Aanval op je functioneren? Je opleiding die toch niet is wat het leek? Een gemeente die in elkaar valt? 
Mag deze geschiedenis uit Vaders Boek je bemoedigen. Onderweg naar Huis zijn er inderdaad woestijnen - fitness scholen die je klaarstomen en vormen als toerusting voor je verdere reis en uiteindelijk voor de eeuwigheid met Hem! 

 

Bijbelleesrooster Table Talk - Bible in a Year 2018