Als een vergiet...

Zo. Dat is gelukt. De dag begonnen met Stille Tijd. En een kopje thee, ook belangrijk. En nu? Tijd voor ontbijtje en plannetjes bedenken voor deze volgende blij-dat-ik-een-thuis-heb dag binnen. Al gauw heb ik een leuk lijstje ideetjes. Stille Tijd hoeft er niet bij, dat heb ik al gedaan. Maar waar ging het ook alweer over?! Eh... Blanco! Diepe zucht. Herkenbaar?  

Het was nog geen uur later! Waarom Stille Tijd houden als je het toch zo snel weer vergeet? Om moedeloos te worden! Ja, en toch ook nee. Want, toen ik bad, hoorde de Here mij. Ik opende mijn hart voor Hem en dat deed ik bewust omdat ik deze dag afgestemd wil zijn op Zijn Stem zodat ik goed kan horen wat Hij wil. Het helpt mij om Zijn Woorden te lezen omdat die Leven bevatten en mij helpen om op Zijn manier in deze wereld te leven. Wat mij opviel, schreef ik op. Dus... toen ik even niet meer wist wat ik had gelezen, pakte ik mijn schriftje en "O ja!" Juist door het even niet meer weten, kon de Waarheid 2 keer bij mij binnenkomen! Een vieze vergiet die onder de kraan wordt gehouden, wordt nooit vol, maar wordt wel schoon. Tijd met God en Zijn Woord in de stilte is nooit voor niets!