Stille Tijd

vragenkaartje

 

Voordat je begint met Stille Tijd even een paar tips:
# Gebruik een Bijbel waar je evt. in kunt onderstrepen of aantekeningen in kunt maken.
# Gebruik een schriftje waarin je aantekeningen maakt over zaken die je opvallen in het gedeelte wat je leest.

# Gebruik het vragenkaartje dat je hieronder kunt downloaden.

 

Zomerstop

De maand Juli komen er geen wekelijkse Stille Tijd gedeelten. Is Bijbellezen dan toch part-time? En nemen we daar nu dan ook vakantie van? Nee, wat mij betreft niet! Ga deze maand elke dag 1 hoofdstuk lezen uit het Bijbelboek Spreuken. Elke dag stevige oneliners en pittige doordenkertjes waar je door de dag heen op kunt puzzelen. 

Bijbelboek: Ruth

Geloof jij dat jouw keuzes het verschil kunnen maken? Niet alleen voor jou maar ook voor de mensen om je heen en na jou? Deze week kun je lezen over Ruth, die door haar keuzes, de levens van mensen om haar heen radicaal veranderde én de volgende generaties beïnvloedde! 
Lees je mee? Staat ook wel leuk natuurlijk... heb je aan het einde van deze week een heel Bijbelboek gelezen! 

God ontmoeten...

De Evangelische gelooft: "Ik mag komen zoals ik ben! Schoenen uit en onderuit neerploffen op de bank. Zoiets!" 
De Reformatorische doet ook zijn schoenen uit, maar dan uit aanbidding en grote eerbied voor het Verterend Vuur... 
Kun jij God ontmoeten? Hoe werkt dat dan? Daar kun je deze week meer over lezen! 

Ode aan de Bijbel

De Bijbel. Echt een goed Boek. Moet je ook eens lezen! Word je ook wel eens moe van al die goed bedoelde aanbevelingen? Want tjonge... we hebben het nogal over een dikke pil van een Boek! 
Deze week kun je een songtekst gaan ontdekken over de Bijbel... Een ode aan Gods Woord, om enthousiast van te worden! Lees je mee? 

Pinksteren

Opkomen voor jezelf, je eigen doelen nastreven, zelfontplooiing... we leren het allemaal. Daarnaast vinden we het echter steeds lastiger om elkaar nog te begrijpen...

Pinksteren. We krijgen de Heilige Geest. Die zingt een ander liedje en leert ons om onze talenten in te zetten voor ánderen en helpt ons om elkaar beter te begrijpen... 
Benieuwd hoe dat nou zit? Lees er deze week verder over! 

Wanneer je moet wachten

Opeens zit je daar. Je kunt niet verder. Alles staat op pauze. En terwijl anderen om je heen lekker door kunnen, moet jij wachten. Of het nu voor een rood licht is, of dat je moet wachten op de uitslag van een spannend onderzoek, of dat je moet wachten op vul maar in, we houden niet van wachten. Vinden het zonde van onze tijd en doen alles om het te ontwijken. Maar wat als de Here jou in een wachtkamer plaatst? Lees er meer over deze week! 

Hemelvaart

Hemelvaart is zo'n feestdag waar we vooral de extra vrije dag van waarderen (oké misschien dit jaar dan weer niet!) maar de inhoud wat van kwijt geraakt zijn. 
Hemelvaart: Jezus ging naar Huis en met Zijn vertrek kwam de belofte: zoals Hij ging, komt Hij ook terug. 
En bij die komma... daar leven jij en ik. We denken terug aan Zijn vertrek en Zien uit naar Zijn terugkomst. 
Lees je deze week weer mee? 

 

Twijfelen aan God...

Je dacht Hem echt te kennen. En je wilt heus geloven dat Hij álles kan. Maar nú sta je voor zoiets engs... Kán Hij eigenlijk wel helpen??? Of je hebt zó gebeden om die oplossing, maar nou doet de Heer iets héél anders! 
Deze week gaan we kijken wat de Bijbel zegt over God - als we niet goed weten wat we aan Hem hebben. Lees je mee? 

Vrijheid

We vieren deze week 75 jaar bevrijding maar misschien voel jij je juist enorm opgesloten. Door Corona, of door een opleiding die niet blijkt te zijn wat je hoopte...
Vrijheid. Wat is dat eigenlijk? Zonder verantwoording af te hoeven leggen, lekker je eigen gang kunnen gaan? Deze week gaan we kijken naar wat de Bijbel ons vertelt over écht vrijheid. En het is niet wat je zou verwachten...